GABRIELLE SALVATORE

  • Home
  • Algemene informatie
  • GABRIELLE SALVATORE

wat doe of deed ik zoal de laatste 20 jaar? 

          

  • thema (privé) wijnproeverijen, wijncursussen (SDEN 1, SDEN 2, SDEN 3) wijnworkshops, verdiepingslessen en masterclasses  zoals Proef Barolo, Proef Amarone, Proef Brunello.
  • de wijnworkshops Proef Leren Wijnproeven, Proef uit een Italiaanse regio, wijn & kaas combineren, Italiaanse wijn & antipasti, wijn & spijs leren combineren,  
  • wijnschrijven: wijnrubiek blad De Smaak van Italie: met wijnjournaliste Esmee Langereis vorm ik het koppel Langereis&Salvatore, 
  • wijn en spijs advies voor restaurants en opzet wijnkaarten,
  • wijnreis Barolo in samenwerking met Style in Travel (ANVR),
  • Italiaanse wijnwinkel 2012-2019 hartje Haarlem,
  • 15 jaar lang elke kwartaal het samenstellen van thema wijn/spijs dozen met uitgebreide wijnschrijvingen en wijn/spijs advies.
  • inkoop magnum flessen voor relatiegeschenken Kerst.



wat doe ik nu hoofdzakelijk?
          
         
 
  • Italiaanse wijnproeverijen voor privé groepen op locatie,
  • wijngenieters kennis laten maken met de diversiteit van Italiaanse wijn en in het bijzonder de wijnen uit de Langhe (Barolo en omgeving),
  • doorpoeven van Italiaanse wijnen op wijnbeurzen in binnen- en buitenland en bij de kwaliteitsimporteurs om wijnen te selecteren voor de lessen, 
  • het geven van Italiaanse wijn workshops & verdiepingslessen in Haarlem,
  • begeleiding wijnreis naar Barolo in samenwerking met Style in Travel (ANVR reisburo),
  • wijnschrijven en wijn & spijs advies geven (Mercadini methode AIS Sommelier),
  • werken als whisky ambassadeur bij Scotch Whisky International te Sassenheim.

wijn &spijs studies

  • Wijnacademie® - Vinoloog van de Wijnacademie ® (SDEN 4) 2002,
  • Academie van Gastronomie wijn & spijs combineren. o.l.v. Peter Klosse 2002,
  • Associazone Italiana Sommelier - de opleiding tot Italiaans Sommelier: A.I.S (alles over Italiaanse wijn & de Mercadini wijn & spijs methode),
  • Gerhard Horstink Wijnopleidingen: wijnproefkunde in 2001 en later Vinificatietechnieken &  Terroir  & Klimaat, 
  • Magister Vini  2016 - 2018  SDEN 5 twee jaar gevolgd,  
  • Langhe Wine Academy in Barolo 2019  -Langhe Wine Ambassador (Barolo, Barbaresca, Dogliani, Roero), 
  • Cursus wijnschrijven & culinairschrijven bij Onno Kleyn.​



reizen, beurzen, wijnkeuzes   
  • reizen naar 19 van de 20 Italiaanse regio's (Friuli nog niet),
  • reizen naar Portugal, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Zuid Afrika, Chili, Argentinie, Californie, Australie, Nieuw Zeeland,
  • jaarlijks naar de Vinitaly - Italiaanse wijnbeurs in  Verona, Dusseldorf  Prowein, naar Lille voor de Vignerons Independant,   
  • wijze wijnlessen en masterclasses volgen bij collega's Fred Nijhuis, Claudia van Dongen, Gerhard Horstink, Wijnacademie®
  • doorproeven van vele Italiaanse wijnen bij wijnimporteurs kwaliteitswijnen en op locatie bij de wijnboeren (hoe leuk),
  • en natuurlijk privé een goed glas wijn drinken.
 
Vallerotonda 

De naam Salvatore

De naam Salvatore komt van mijn overgrootvader. Geboren in het gehucht Vallerotonda bij Montecasino in de regio Lazio. Hij was zeer avontuurlijk en na wat omzwervingen vestigde hij zich in Amsterdam. Hij introduceerde het Italiaanse ijs, zei hij, en in de winter verkocht in zijn karretje gepofte kastanjes. Grappig dat ik nu anderen weer leer over het moois uit zijn land.  

Liefde voor wijn & spijs & studie

De liefde voor wijn en spijs is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was een goede kokkin die altijd veel aandacht besteedde aan de maaltijden. Ook wijn speelde een rol aan tafel en ik nipte al vroeg mee.​ Na mijn studie (Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie) pakte ik mijn koffers om in het buitenland te werken. Spanje, Israël en toen naar Portugal. Daar ben ik ruim vier jaar gebleven. de Portugezen leerden mij hoe intens je kan genieten van simpel, goed en vers eten in combinatie met een goed glas wijn. Later, in mijn werk als Manager Tourleader Department bij Evenementsreizen in Amsterdam, kon ik weer veel op reis en waar dan ook genoot ik steeds van de verschillende keukens en wijnen.
Na de geboorte van mijn jongste besloot ik vinoloog te worden. Als de kinderen op school zaten of sliepen dook ik in de boeken. Apetrots was ik dat ik in één keer slaagde op de Wijnacademie®. Wat een studie, wat een tijd en wat een plezier heb ik daarna beleefd om aan andere geinteresseerden kennis over te brengen. Tot op de dag van vandaag. 

Privé

Ik woon in hartje Haarlem in een stukje van heel oud monumentaal pand. Moeder van vier uitwonende 20 + ers die graag en vaak binnenvallen. Werk ook als Whisky Ambassadeur in loondienst bij Scotch Whisky International in Sassenheim. Geniet van het leven, deel graag met anderen en voel me fit van lijf en geest. Ik weet wat ik eet en drink. Less is more en dan alleen met goede, eerlijk en mooie producten. Dus geen uitpuilende keukenkasten. Never a dull moment.  

Share our website